Foredrag om Carlsbergs banebrydende forskning i Reerslev

dato

Oplev en aften med videnskab og smagsoplevelser, når Carlsbergs forskningslaboratorium præsenterer deres nyeste opdagelser og teknikker. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 kan du deltage i et spændende foredrag i Reerslev Forsamlingshus, hvor forskningsleder Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund deler deres viden.

Carlsbergs traditionsrige forskningslaboratorium har bidraget til både ølproduktion og grundlæggende naturvidenskab. Foredraget vil give indsigt i laboratoriets historiske opdagelser, såsom rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen, samt den prisvindende klik-kemi.

Fra maltning til klimatolerante fødevarer

Under foredraget vil deltagerne få indblik i forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Derudover vil der blive talt om maltningens rolle i smagsudviklingen af øl og forskningen i nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.

Banebrydende teknologi og historisk DNA

Foredraget vil også dække ny teknologi inden for klimatolerante fødevarer og fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland. Disse opdagelser kan give os indblik i, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer.

Smagsprøver og live streaming

Som en del af foredraget vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der vil blive gennemgået i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Reerslev Forsamlingshus, Tingstedvej 27, Reerslev, 2640 Hedehusene
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut