Carlsbergs traditionsrige forskningslaboratorium har bidraget til både ølproduktion og grundlæggende naturvidenskab. Foredraget vil give indsigt i laboratoriets historiske opdagelser, såsom rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen, samt den prisvindende klik-kemi.
Fra maltning til klimatolerante fødevarerUnder foredraget vil deltagerne få indblik i forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Derudover vil der blive talt om maltningens rolle i smagsudviklingen af øl og forskningen i nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Banebrydende teknologi og historisk DNAForedraget vil også dække ny teknologi inden for klimatolerante fødevarer og fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland. Disse opdagelser kan give os indblik i, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer.
Smagsprøver og live streamingSom en del af foredraget vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der vil blive gennemgået i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Reerslev Forsamlingshus, Tingstedvej 27, Reerslev, 2640 Hedehusene
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her